Luft til vand varmepumpe

Når vi normalt tænker på en pumpe, er det sikkert en der pumper vand eller væsker som en vandpumpe i din bil, der cirkulerer vandet omkring motoren og køleren for at afkøle din motor. Det vand, som passerer igennem køleren afkøles af luft, og dermed fåes der køligere vand (som stadig er meget varmt) som føres tilbage gennem din bilmotor for at sænke motortemperaturen. Vi kalder dette en vandpumpe, fordi det pumper vand.

En luft til vand varmepumpe er ens , vand cirkuleres igennem en køle kilde, det kunne være via et netværk af rør under jorden, som tager varmen ud af vandet. Den afkølede vand den returneres til hjemmet eller kontoret, hvor det varmeluft i rummet afgiver sin varme til det kølige vand, der strømmer igennem netværket af rør inde.
varmepumpe
Fremgangsmåden er tilsvarende, men ikke det samme som et konventionelt air conditioning system. Det er ikke det samme, fordi energien ikke bruges til at skabe varme eller kolde, men snarere en en meget lav energi drevne pumpe, der flytter varmt vand til et køligere sted, hvor en temperatur overførsel finder sted, og derefter sendes det tilbage til den varme sted.

Selvfølgelig gælder det samme i den omvendte situation – det punkt hvor vandet pumpes rundt for at flytte varme i luft til vand. Disse systemer er lukkede, hvilket betyder, at det altid er det samme vand, der cirkuleres rundt, så vand er ikke et problem her . Intet vand vil går tabt under driften af ​​af en luft til vand varmepumpe. Læs mere om Luft til Vand varmepumpe på http://www.varmepumpenordjylland.dk/